Recept na plnené aj neplnené Pizza štangle – „pizzové tyčinky“

Domov >> Recepty << Pizza druhy zoznam << Recept na plnené aj neplnené Pizza štangle – „pizzové tyčinky“


Pizza štangle – „pizzové tyčinky“ prísady:

  • hladká múka 300 gramov
  • olej 2 polievkové lyžice
  • voda 2 dl
  • soľ 1/4 lyžičky
  • cukor 1 lyžička
  • sušené droždie 1 balenie
  • cesnak 3 strúčiky
  • šunka 300 gramov
  • strúhaný syr 150 gramov
  • kečup

Pizza štangle – „pizzové tyčinky“ postup:

Cukor a droždie rozmiešame vo vlažnej vode čím pripravíme si kvások. Múku presypeme do misky a spravíme do stredu múky jamku. Do jamky vylejeme kvások, pridáme olej, soľ a následne vymiesime až do stavu, kedy sa nebude cesto lepiť. Cesto necháme v teplo vykysnúť asi 40 minút a potom ho vyvaľkáme  na hrúbku asi 0,8 cm na pomúčenej doske.

Pizza štangle – „pizzové tyčinky“ neplnené:

 Z cesta vyrežeme asi 2 cm široké pásy z ktorých dve následne spolu zatočíme, uložíme na plech, potrieme olejom premiešanom s pretlačeným cesnakom a osolíme. Pečieme v rúre ohriatej na 220°C asi 10 min.

Pizza štangle – „pizzové tyčinky“ plnené:

Z cesta vyrežeme asi 5 cm široké pásy, na prv ktorých uložíme nakrájanú šunku spolu s kúskami syru, prípadne s pár kvapkami kečupu. Následne tieto pásy preložíme pozdĺžne, zlepíme konce cesta vzájomne, pričom šunka a syr ostanú vo vnútri.  Následne to uložíme na plech, potrieme olejom premiešanom s pretlačeným cesnakom a osolíme. Pečieme v rúre ohriatej na 220°C asi 10 min.