Výborná rýchla rybacia polievka z vnútorností a hlavy kapra so zeleninou recept

Domov >>  Recepty << Polievky << Výborná rýchla rybacia polievka z vnútorností a hlavy kapra so zeleninou recept


PRÍSADY:

  • hlava z kapra 4 kusy
  • rybie vnútornosti
  • mrkva 2 kusy
  • petržlen 2 kusy
  • zeler 1 kus
  • cibuľa 1 kus
  • hladká múka 1 polievková lyžica
  • maslo 1 polievková lyžica
  • muškátový oriešok
  • bobkový list
  • nové korenie
  • čierne korenie

POSTUP:

Vnútornosti (žlč musí byť dobre odstránená), hlavu, ikry, mliečie, mrkvu, cibuľu ako aj na kocky nakrájaný zeler a zalejeme vodou a varíme 45minút. Potom ešte pridáme soľ, bobkový list, nové korenie, čierne korenie a varíme ešte 30 minút.

Vývar z vnútorností a z ostatných častí kapra precedíme cez husté sitko. Zeleninu pokrájame. Mäso z hlavy a kostí oberieme. Ikry odložíme a podávame zvlášť s polievkou keď je dokončená.

V nerezovom hrnci rozpustíme maslo a restujeme cibuľu a pridáme do polievky spolu s muškátovým orieškom. Doložíme vnútornosti späť do polievky a varíme pokiaľ sa zelenina a mäso sa neuvaria. zápražkou a necháme prevrieť.