Neapolská pizza Margherita – napoletana recept. Paradajkový základ na pizzu.

Domov >>  Recepty << Pizza druhy zoznam << Neapolská pizza Margherita – napoletana recept. Paradajkový základ na pizzu.


Pizza Margherita
Pizza Margherita

Pizza Margherita prísady:

  • droždie 5 gramov
  • polohrubá múka 500 g
  • soľ
  • vlažná  voda, alebo mlieko 2,5 dl
  • syr Mozzarella 250 g
  • čerstvá prípadne sušená bazalka
  • olivový olej
  • olúpane paradajky
  • soľ

Pizza Margherita postup:

Droždie vymiešame s cukrom a pridáme napučíme v 2,5 dl vlažnej vody, alebo mlieka čím získame kvások.  Múku premiešame s kváskom a na konci prilejeme osolenú vodu 0,5 dl. Múku spracovávame až pokiaľ nevznikne pružné cesto. Z tohto cesta spravíme dve placky a poprášime múkou, ktoré necháme stáť aby nakvasilo asi 3 hodiny pri izbovej teplote alebo cez noc v chladničke.

Následne si pripravíme oblohu na pizzu. Rajčiny rozmixujeme alebo pokrájame, syr postrúhame. Rúru musí byť predhriata na 250° stupňov a plech potrieme olejom. Nakvasené placky ešte dodatočne vyvaľkáme, pokryjeme drvenými paradajkami, ochutenými oreganom, soľou, postrúhaným syrom a olivovým olejom. Pečieme na strednej mriežke v rúre  13 minút. Po upečení posypeme hotovú pizzu  bylinkami a olejom.