Recept na guláš. Gulášová polievka a varenie gulášu

Domov >>  Recepty << Polievky << Recept na guláš. Gulášová polievka a varenie gulášu


PRÍSADY:

  • 400 g bravčového mäsa z pliecka
  • cibuľa
  • cesnak 2 strúčiky
  • mletá červená paprika jedna čajová lyžička
  • drvená rasca jedna čajová lyžička
  • sušený majorán jedna čajová lyžička
  • soľ
  • gulášové korenie jedna polievková lyžica
  • olej jedna polievková lyžica
  • mleté čierne korenie
  • kysla smotana
  • jedna paradajka
  • jedna paprika
  • zemiaky 4 kusy
  • nové korenie 3 bobuľky

POSTUP:

Umyté mäso nakrájame na kocky. V hrnci na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu spolu s jemne nasekaným cesnakom. Potom primiešame celé nové korenie, ošúpanú nakrájanú paradajku a papriku. Krátko podusíme. Následne do hrnca vhodíme pokrájané mäso, gulášové korenie, rascu a mletú papriku. Dusíme prikryté ďalšiu štvrť hodinu. Potom do polievky pridáme jeden nastrúhaný zemiak a 1,5 litra vody. Varíme ďalších 35 minút. Keď je už mäso takmer uvarené pridáme majorán, soľ a nakrájané zemiaky, ktoré varíme do mäkka. Podávame s troškou smotany na tanieri a chlebom.