Šošovicová polievka s údeným mäsom, rebierkom či kolenom recept

Domov >>  Recepty << Polievky << Šošovicová polievka s údeným mäsom, rebierkom či kolenom recept


Šošovicová polievka s údeným mäsom
Šošovicová polievka s údeným mäsom

PRÍSADY:

  • údené mäso (prípadne údené rebierko či koleno)
  • cesnak
  • korenie
  • bobkový list
  • soľ
  • šošovica
  • zemiak
  • smotana
  • korenie

POSTUP:

Údené mäso (prípadne údené rebierko či koleno) pokrájame na malé kocky a vložíme do hrnca. Pridáme prelisovaný jeden cesnak, korenie, bobkový list, soľ, dve hodiny predtým namočenú šošovicu a na kocky pokrájaný zemiak. Polievku varíme povaríme jednu hodinu na miernom ohni. Na konci pridáme smotanu a dochutíme podľa chuti korením.