Originál recept na pravý ruský boršč z kyslej kapusty

Domov >>  Recepty << Polievky << Originál recept na pravý ruský boršč z kyslej kapusty


PRÍSADY:

  • bravčové mäso 300 g
  • mäso hovädzie 300 g
  • surová cvikla 6 kusov
  • zemiak 1 kus
  • cibuľa 1 kus
  • biela hlávková kapusta 1/2
  • mrkva 2 kusy
  • zelená paprika 2 kusy
  • čerstvý petržlen
  • čerstvý kôpor
  • zelerová vňať
  • väčšie paradajky 3 kusy
  • paradajkový pretlak
  • soľ
  • kyslá smotana
  • ocot

POSTUP:

Do veľkého hrnca dáme mäso a jednu kávovú lyžičku soli a varíme. Povedľa si postrúhame zeleninu a mäso uvaríme do mäkka pričom bravčové vyberieme trošku skôr. Po uvarení mäso vyberieme z vývaru, jemne nakrájame a pridáme späť keď je polievka hotová.

Mrkvu a cibuľu nastrúhame. Zemiaky pokrájame na menšie kocky. Kapustu pokrájame na drobné kúsky. Túto zeleninu pridáme k vývaru a varíme.

Povedľa si nastrúhame cviklu, pokrájame na drobno papriku a paradajky. Na oleji na panvici opečieme cviklu a pridáme 3 polievkové lyžice octu, potom po 9 minútach papriku a paradajky po 5 minútach. Následne pridáme paradajkový pretlak a varíme ešte 5 minút a potom pridáme hrsť petržlenu, kôpru a zelerovú vňať.

Následne obsah panvice pridáme k vývaru a spolu povaríme asi 15 minút. Ku koncu dochutíme soľou.

Podávame spolu s bielym domácim chlebom a kyslou smotanou.